Anunt intentie achizitie publica:

Caiet de sarcini si formulare

Invitatie de participare

 


Donație de paturi  de la Mitropolia Banatului

 

          Spitalul de Psihiatrie din Gătaia a beneficiat de o donație importantă de mobilier și paturi pentru secțiile din unitatea medicală. Acest lucru a fost posibil datorită Arhiepiscopiei Timișoarei prin Fundația Filantropia Timișoara și cu ajutorul Fundației Diakoneo din Germania, care a pus la dispoziție mobilier medical pentru spitale. Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a fost prezent la sosirea mobilierului în curtea spitalului, coordonând întreaga activitate. 

        Dorim să le mulțumim tuturor, pe această cale, pentru sprijinul acordat și pentru efortul de a ajuta personalul auxiliar în actul medical, pentru a oferii condiții mai bune  pacienților internați la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia.

        Prin implementarea proiectului “Solidar cu sistemul medical”, lansat de compania “Smithfield Romania”, Spitalul de Psihiatrie Gataia, a beneficiat de o donatie in valoare de 5000 euro. Aceasta a fost utilizata pentru dotarea cu mobilier specializat a salii de tratament din cadrul Pavilionului 28.

           Conducerea spitalului doreste  sa multumeasca, pe aceasta cale, companiei Smithfield România, pentru ajutorul oferit.

 

 

Mitropolia Banatului  și-a îndreptat atenția spre pacienții Spitalului Gataia

Imagine cu caracter informativ

În data de 7 ianuarie 2021, reprezentanți ai Mitropoliei Banatului au făcut o vizită în unitatea noastră, pentru a vedea care sunt nevoile pacienților. Pe lângă binecuvântarea sufletească și spirituală, în timpul acestei vizite a fost făcută o donație spitalului, constând într-o cantitate semnificativă de legume și fructe, care vor aduce multă bucurie bolnavilor spitalului. Dorim să mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat precum și pentru milostivenia arătată pacienților noștri de-a lungul anilor.

 

 

Dumnezeu să-l odihnească.

În aceste clipe grele, pricinuite de trecerea în neființă a Dl. Ing. Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, întreg colectivul Spitalului de Psihiatrie Gătaia este alături de familie, prieteni, cunoscuți și transmite un sincer mesaj de condoleanțe. Ne exprimăm și pe această cale imensa recunoștință pentru întreaga activitate depusă de Dl. Ing. Mircea Ioan Bucătaru-Petrescu, în slujba și interesul spitalului, atât în calitate de Director Administrativ în perioada 2007-2010, cât și în calitate de membru al Consiliului de Administrație, respectiv președinte al Consiliului de Administrație.

 

 

Vizita Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului la Spitalul de Psihiatrie Gătaia

În data de 20 martie 2020, reprezentanții Mitropoliei Banatului, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolit al Banatului, au făcut o vizită unității noastre pentru a se interesa de nevoile pacienților în această dificilă perioadă și pentru a-și oferi sprijinul în caz de nevoie. Pe lângă binecuvântarea sufletească și spirituală, în urma acestei vizite au fost făcute donații importante spitalului, costând în cantități mari de alimente precum mezeluri, iaurturi, cartofi, ceapă și dulceață.

Dorim să mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat cu această ocazie, precum și pentru milostivenia arătată pacienților noștri de-a lungul anilor

Info:

Prin relația mediatică, Spitalul Gătaia desfășoară acțiuni care susțin imaginea pozitivă a unității.
Comunicarea se realizează prin asigurarea permanent a transparenței, cu privire la evenimentele organizate sau susținute de Spitalul Gătaia.
Activitatea de informare are la bază materiale de suport fizic (afișe, broșuri,  pliante, etc.) sau electronic (pagina web oficială, lista de adrese e-mail furnizori media)

 

Editoriale mass media

 

Spitalul a luat ființă în decembrie 1966, atunci când o cazarmă părăsită a fost transformată în spital de psihiatrie. Medicii aduși aici erau toți copii spirituali ai profesorului Eduard Pamfil. Erau tineri, plini de viață, entuziaști. Datorită profesionalismului lor și sub îndrumarea directorilor (figuri emblematice ale psihiatriei românești precum Traiam Lohan, Radu Ricman, Dan Arthur), spitalul din Gătaia a devenit în scurt timp centru psihoterapeutic de excelență.

http://timisoara.tvr.ro/

 

Medici psihiatri, fosti angajati, precum si medicii pensionati de la Spitalul de Psihiatrie din Gataia s-au reunit, sambata, pentru a aniversa 40 de ani de existenta a unitatii sanitare. Seminarul ce a avut loc cu aceasta ocazie s-a derulat sub egida “Gataia – perpetua devenire”. Deschiderea lucrarilor si prezentarilor a fost precedata de un moment comemorativ. Psihiatrii care au lucrat, de-a lungul anilor in cadrul spitalului, precum si invitatii din strainatate au dezbatut subiecte de cercetare precum “Incercari ale psihiatriei comunitare zonale”, “Directii viitoare in asistenta psihiatrica din Romania”, “Rolul programelor de reabilitare psiho-sociala in cresterea calitatii vietii”, “Pacientul psihotic, in spitalul general”. O alta tema abordata de psihiatri a vizat “Nevoile alternative comunitare in dezinstitutionalizarea pacientilor internati in spitalele de psihiatrie”. Echipa ONG-ului Casa Faenza a prezentat o lucrare cu tema “Echipa multiprofesionala, in primul centru comunitar pentru copiii autisti din Romania”. Spitalul din Gataia – loc de refugiu pentru personalitati Prof. univ. dr. Mircea Lazarescu.

http://www.timisoaraonline.net/

 

http://oradeapress.ro/

 

http://renasterea.ro/

 

http://ziarulfaclia.ro/anamaria-beligan-si-valeriu-campan-despre-fenomenul-gataia/

http://ziarulfaclia.ro/

 

http://www.ziuadevest.ro/

 

Este cel mai mare de acest fel din vestul Romaniei, iar recent a implinit o jumatate de veac de existenta. Are o istorie fabuloasa si ascunde intre zidurile sale o multime de povesti inca nespuse.

http://www.opiniatimisoarei.ro/

 

Fara a suferi de o boala anume, pictori, scriitori ori filozofi au gasit aici „o oaza de liniste si de siguranta”. Sectia in care erau internati intelectualii a primit titulatura de „salonul regal al dizidentilor”, pentru ca era echipata cu mobila provenita de la un fost castel al familiei regale, cel de la Savarsin, judetul Arad. Cel putin asa sustine seful Clinicii de Psihiatrie de la Spitalul Judetean Timis, doctorul Mircea Lazarescu. Cel mai cunoscut intelectual care a preferat linistea si siguranta de la Gataia este scriitorul si filozoful Gabriel Liiceanu. El a fost „furnizorul” operelor lui Constantin Noica pentru „salonul regal al dizidentilor” si tot aici a inceput sa traduca primele carti ale filozofului german Martin Heidegger.

http://romanialibera.ro/

 

https://www.youtube.com/watch?v=n_uibzziiVI

Canal TV – „TeleEuropa Nova” – Observator